Recept Kontrollera alltid att musslorna är levande genom att lägga dem i blöt i kallt vatten under några minuter. Tag bort skadade och öppna musslor. Skägga musslorna om det inte redan är gjort. Moules Gryta Ingredienser Tillbehör: Dressing baserad på majonäs som kan smakas upp med senap, örter ättika eller dylikt. Pommes frites eller bröd Basrecept för kokning av blåmusslor Blåmusslor gratinerade med persilja, mycket vitlök och lite spenat |
|||||
Miljövänlig produktion Musslor har förmåga att rena vatten och ta upp näringsämnen som annars kan förorsaka övergödning i havet. Odlingarna har alltså positiv påverkan på vår havsmiljö. Full kontroll på Scanfjords musslor En kodmarkering på konsumentförpackningen gör att musslan kan spåras och det gula märket garanterar att den är kontrollerad av Livsmedelsverket. Provtagningar görs i varje odling för högsta säkerhet. Scanfjord har integrerat hela kedjan från odling, skörd, process, packning till försäljning vilket är kundens garanti för att varje led uppfyller alla kvalitets- och livsmedelshygi-eniska krav. Mer information på nätet Det finns väldigt mycket information om alla slags musslor på Internet. Vid en sökning på blåmussla erhölls ett stort antal träffar där riklig information finns att få. Klicka på länken ovan och se sökresultatet eller gör en egen sökning. Artbeskrivningar |
|||||